Scannen met terahertz

Het elektromagnetische spectrum

Buiten het voor ons oog zichtbare licht, zijn er in het elektromagnetisch spectrum ook nog andere onzichtbare golflengtes. We kunnen die stralingen niet direct zien met het oog. Maar ze worden wel gebruikt in diverse toepassingen.

Het electromagnetische stralings gebied

Hyper spectraal
Als visiontechniek gebruik maakt van combinaties buiten het zichtbare licht, dan spreken we van hyperspectrale technieken. De niet zichtbare stralingen geven andere informatie over objecten. Zo kan men met röntgenstraling zien of een bot gebroken is of niet. En we kunnen warmte zichtbaar maken via infraroodbeelden.

Toepassing in industrie

Sapec richt zich op industriële toepassing van hyperspectrale technieken en met name op terahertz straling. Hiermee kunnen moeilijke product vraagstukken opgelost kunnen worden.

Terahertz straling is namelijk ook een zeer interessant gebied om producten mee te scannen op productfouten, ziektes, schimmels, of ter detectie van chemische stoffen. Met gebruik van intelligente sensoren ontwikkelen wij slimme software om problemen te detecteren en voor u op te lossen.

Sapec maakt hiermee industriële toepassingen die uw proceslijn compleet maken. Bijvoorbeeld met robots en software om afgekeurde producten te herkennen en te verwijderen.

U kunt altijd contact met ons opnemen om te zien of visiontechniek ook iets kan betekenen voor uw processen.